Je hebt misschien vast wel eens van de term probiotica gehoord. Maar wat is dat nou eigenlijk en waarvoor kun je het gebruiken? In deze blog gaan we je meer vertellen over probiotica gebruik voor zowel in als op het lichaam. (Hint: We sluiten af met een speciale aanbieding!)

In het kort

In en op ons lichaam leven duizenden verschillende soorten micro-organismen die allerlei functies voor ons vervullen. Het microbioom (de verzamelnaam voor alle micro-organismen in en op ons lichaam) bestaat uit triljoenen bacteriën, schimmels en virussen die samen tot wel 2 kg kunnen wegen. Hierbij zijn probiotica; de goede bacteriën die samenwerken om het lichaam gezond te houden, ook een onderdeel. Deze zijn altijd in grote getallen aanwezig bij de mens. Maar een groot probleem in deze tijd is dat het menselijke microbioom in een paar generaties in kwaliteit en diversiteit is achteruitgegaan. Het is namelijk erg beschadigt door antibiotica gebruik, luchtvervuiling, het gebruik van ontsmettende zeep, douchegel, chloor en door een voedingspatroon dat schadelijke micro-organismen zoals rottingsbacteriën en schimmels ondersteund. Zonder een evenwichtig microbioom is de mens kwetsbaar voor veel kwaaltjes.

Probiotica voor de darmen

Pro-Ven Probiotica voor elke levensfase
Onze natuurlijke darmbacteriën bestaan uit 3 groepen: de vriendelijke, de schadelijk en de neutrale bacteriën. Hierbij is het belangrijk om de balans te bewaren en om het gedeelte vriendelijke bacteriën op peil te houden. Er zijn verschillende factoren die de balans in het microbioom kunnen verstoren; verkeerde voeding, ziekte, antibiotica en andere medicatie, stress, slaapgebrek en zelf veroudering. Een onbalans in de verhouding tussen de groepen darmbacteriën wordt dysbiose genoemd en kent symptomen zoals een opgeblazen gevoel, verstopping, voedsel-overgevoeligheden, minder energie en een verminderde weerstand. Met de producten van Pro-Ven Probiotica wordt het gedeelte vriendelijke bacteriën in de darmen op peil gehouden en kunnen bovenstaande klachten afnemen.

(Bron: www.gezondmooislank.nl)

probiotiche supplementen van zwanger tot senior

proven bewezen bacteriën

Probiotica voor de huid

De dankbare kracht van zZacht
Jouw huid heeft de juiste verzorging nodig om in balans te komen en blijven. Een onstabiele microflora kan problemen zoals psoriasis, acne, eczeem, brandwonden, huidirritaties, open wondjes, kapotte babybilletjes, schrale huid en schilfertjes veroorzaken of verergeren. De innovatieve formule van zZacht zorgt voor een stabiele microflora.

Alle actieve ingrediënten in zZacht zijn volledig natuurlijk
Met de probiotische producten van zZacht worden er goede bacteriën (probiotica) toegevoegd aan je huid, welke zich gaan vermeerderen, waardoor de huidmicroflora gezonder wordt. De probiotische producten zijn anti-allergeen en verlagen het risico op allergieën en infecties. Er zijn geen aluminiumsoorten en parabenen toegevoegd, waardoor er minder kans is op irritaties van je huid.

Het is een bijzondere en innovatieve formule die is toegepast
Naast probiotica zijn namelijk ook prebiotica toegevoegd; de specifieke voeding enkel gebruikt door goede bacteriën. Een unieke combinatie, de formule is een doorbraak in huidverzorgingsland! Goede levende bacteriën zorgen voor het herstel van de natuurlijke balans van de huid. Wanneer een gezonde microflora bereikt is, werken andere cosmetica veel krachtiger. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van anti-aging crème. De werking hiervan wordt versterkt doordat je het op een gezonde(re) huid aanbrengt. Mede daarom kan zZacht dus echt een toevoeging zijn voor je beauty routine!

(Bron: www.zzacht.nl)

Maandaanbieding oktober

Natuurlijk zijn zowel de producten van Pro-Ven Probiotica als van zZacht bij Sprankelend Mooi verkrijgbaar. Maar kom je in de maand oktober bij ons langs dan kun je genieten van een speciale probiotica aanbieding!

Wat houdt deze aanbieding in?
Wanneer je één product van Pro-Ven Probiotica en één product van zZacht aanschaft. Ontvang je 10% korting op het desbetreffende product van Pro-Ven Probiotica & 25% korting op het desbetreffende huidverzorgingsproduct van zZacht.*

      

Lees meer over deze aanbieding.

* De kortingen zijn alléén van toepassing wanneer je Pro-Ven Probiotica en zZacht samen aanschaft!
* Deze aanbieding is geldig t/m donderdag 31 oktober 2019.